top of page
  • Writer's pictureVE

Levytangot & ominaisuudet


Miten tangot eroaa toisistaan?


Kuntosaleilla on tarjolla nykyään yhä enemmän laitteistoa ja erityisesti levytankoihin on vuosien varrella tullut paljon uusia ominaisuuksia. Tässä postauksessa käymme läpi levytankojen eri käyttötarkoituksia sekä ominaisuuksia. Kirjoitus on tehty VE Kuntosalin välineistön pohjalta ja sen tarkoituksena on helpottaa asiakkaita ymmärtämään välineiston tarjoamat hyödyt.


Mitä hyötyjä tangon valinta voi sinulle tuoda? Lähdetään tarkastelemaan tätä tanko kerrallaan....Yllä olevassa kuvassa näet neljä eri Eleikon levytankoa ja käydään ne läpi vasemmalta oikealle:


Tanko 1. Eleiko IPF competition bar (20kg) - IPF:n hyväksymä kisatanko. Ominaisuuksiltaan jäykkä sekä karhea. Soveltuu parhaiten voimanostoon.


Tanko 2. Eleiko Performance powerlifting (20kg) - Voimanostoharjoitteluun sekä yleisesti levytankoliikkeisiin suunniteltu tanko. Karhennus sekä jousto hieman kilpailutankoa kevyempi.


Tanko 3. IWF weighlifting training (20kg) - Olympianostoihin suunniteltu tanko. Ominaisuuksiltaan joustava sekä laakerointi ranneystävällinen. Soveltuu parhaiten mm. rinnallevetoihin, tempauksiin jne. Voidaan käyttää myös yleistankona.


Tanko 4. Performance weightlifting (15kg) - Olympianostoihin suunniteltu tanko. Joustava ja ranneystävällinen laakerointi. Pienempi halkaisija ja kevyempi kuin IWF weightlifting tanko. Pienikätisen käyttäjän suosikki. Soveltuu parhaiten mm. rinnallevetoihin sekä tempauksiin. Voidaan käyttää myös yleistankona.


Kuten tankoesittelystä ilmenee, perus levytangoissakin on merkittäviä eroja.

Pahimmillaan väärällä tangolla nostaminen saattaa johtaa loukkaantumiseen ja parhaimmillaan oikea tanko tarjoaa sinulle entistä miellyttävämmän treenikokemuksen.


Ole siis tietoinen millä nostat.

Antoisia treenihetkiä kaikille!96 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page